30. og fjerdesidste runde bliver skudt i gang på lørdag, og der er enorm spænding i Bundesligaen. Mesteren skal findes mellem Bayern München og Dortmund, hvor førstenævnte pt. er ét enkelt point foran, men med en svær udekamp mod Leipzig i næstsidste runde. I bunden har Stuttgart seks point op over stregen, hvor Schalke ligger, mens Nürnberg har tre point op til en sidste chance for at redde sig selv. Derudover er der en masse hold, som blander sig i kampen om både EL-pladser, men også en enkelt CL-plads er i spil. Undertegnede brugte sidste weekend i Hannover, hvor Hannover viste nøjagtigt, hvorfor de ikke har hjemme i Bundesligaen længere.

FC Augsburg – VfB Stuttgart

Kampen spilles lørdag den 20. april klokken 15:30. Se mere info i vores matchcenter

Augsburg fik hentet tre overraskende og meget vigtige point ude mod Frankfurt, da de vandt 1-3 efter Frankfurt fik rødt midt i kampen. Tre rigtig vigtige point for Augsburg, da de nu er syv point fra stregen og generelt virker stærkere end både Stuttgart og Schalke. Det blev også til debut til den nye træner Martin Schmidt for Augsburg. Et frisk pust til Augsburg, som inden inden sæsonen havde større forventninger end at skulle kæmpe for overlevelse. Med Schimdt ved roret får de et mere disciplineret hold, som har fokus på organisationen.

Stuttgart tog hjemme i mod Leverkusen, hvor de på trods af en skidt Leverkusen-periode stadig vidste, de ville få det svært. Stuttgart stillede i en yderst defensiv 5-3-2-opstilling, hvilket måske ikke var den bedste løsning, når nu de skulle bruge tre point. De fik intet stort skabt, og samtlige chancer var skud udefra, da de ikke havde kompetencerne til at kombinere sig igennem Leverkusen-defensiven. Den vigtige men altid aggressive midtbanespiller Ascacibar tabte endnu engang hovedet og trak et direkte rødt kort.

Uafgjort til odds 3,60 hos Bwin

Augsburg har ikke noget nemt kampprogram tilbage, men det er langt fra heller umuligt. Et point her vil passe dem ganske glimrende, da de for alt i verden bare ikke skal have Stuttgart tættere på. Stuttgart virker ikke til at have tro på, at de når at sikre sig direkte overlevelse. De skal derimod holde Nürnberg under sig, og med tanke på at Nürnberg skal en tur til Leverkusen, så vil et point for Stuttgart heller ikke være et forfærdeligt scenarie. 3,6 hos Bwin på X’et virker højt taget overstående i betragtning.

FC Bayern München – Werder Bremen

Kampen spilles lørdag den 20. april klokken 15:30. Se mere info i vores matchcenter

Bayern skulle en tur til Düsseldorf, hvor tre point naturligvis var det eneste acceptable. Bayern spillede også en ganske fin kamp, hvor de holdte Düsseldorf fra de store chancer (pånær straffe) og selv skabte en del fine. Bayern er derfor fortsat et point foran Dortmund, og de skal endnu en gang skaffe tre point hjemme. Uroen omkring Lewandowski og Coman virkede ikke til at have skabt splid i truppen, og sagen er måske kørt op til et punkt, hvor den ikke burde være. Følelser er en del af gamet, og det er spillerne naturligvis også klar over. Hvad værre er for Bayern er, at Manuel Neuer og Mats Hummels begge forventes at være ude mod Werder Bremen.

Werder Bremen fortsatte deres imponerende ubesejrede stime, da de hjemme slog Freiburg 2-1, og endnu en gang var det med hiv og sleb. Grundet Werders mange kampe uden nederlag, har de nu kæmpet sig helt op på en 7. plads, og de er kun et point fra europæiske pladser. Werder vil naturligvis gøre alt for at drille Bayern og komme tættere på 6. pladsen, men de har også en pokalsemifinale fire dage efter hjemme mod Bayern igen. Derudover har Werder også et af de sværeste kamprogrammer tilbage, som hedder; Bayern (u), Düsseldorf (u), Dortmund (h), Hoffenheim (u), Leipzig (h). Pavlenka udgik med en skade i låret, og reservekeeper Kapino ser ud til at skulle stå igen mod Bayern. Kapino er dog en ganske fornuftig erstatning.

Bayer Leverkusen – FC Nürnberg

Kampen spilles lørdag den 20. april klokken 15:30. Se mere info i vores matchcenter

Efter Peter Boszs flotte start i Leverkusen løb de ind i en dårligt stime med tre nederlag i streg. Stimen blev dog vendt, da de slog Stuttgart 0-1 på udebane, men fortsat ikke så lige så imponerende og dominerende ud som i starten af Boszs tid. Det var da også kun et straffe til Leverkusen, som gjorde, at de fik sikret alle tre point. Defensivt fik de dog fint holdt et uinspireret Stuttgart-mandskab fra chancer. Kanten Bellarabi bliver formentlig eneste fravær til kampen mod Nürnberg, da kaptajnen Lars Bender forventes at være klar igen.

Nürnberg tog på hjemmebane imod Schalke i en yderst vigtig kamp, da de stadig kæmper for en playoff-plads og chancen for en sæson mere i Bundesligaen. Nürnberg havde svært brug for alle tre point mod det ellers meget ustabile Schalke-mandskab. Det var dog en forholdvis lige kamp, hvor Nürnberg dog brændte et straffe i første halvleg. Derudover så de også Schalke score til 1-1 i det 85. minut, blot to minutter efter Nürnberg selvvar kommet foran. Et hårdt nederlag for Nürnberg, som endnu en gang bliver nød til at jagte alle tre point.

Mainz 05 – Fortuna Düsseldorf

Kampen spilles lørdag den 20. april klokken 15:30. Se mere info i vores matchcenter

Mainzs sæson var og er så småt overstået, da de stort set har sikret sig overlevelse. De gjorde dog alt, hvad de kunne for at drille Dortmund, og kun grundet uskarphed og en masse uheld tabte de 2-1. To skud på plankeværket, fem forsøg i målfeltet og seks forsøg i straffesparksfeltet var ikke nok til at stikke en kæp i hjulet på Dortmund. Dog på alle måder en god kamp af Mainz, som viste stor offensiv klasse. Defensivt var de dog også på hælene, da Sancho udfoldede sine kvaliteter og scorede to kasser.

Ligesom Mainz så kan oprykkerne fra Düsseldorf også se frem til endnu en sæson i den bedste tyske række. Det var også tilfældet inden kampen mod Bayern, hvor de blev sat til vægs af et Bayern-hold med et noget større incitament til at vinde.

Over 2,5 mål til odds 1,69 hos Nordicbet (nu odds 1,68 hos Unibet)

To hold, der kan spille mere eller mindre frit, og som også gerne vil underholde så vidt muligt. Takterne fra Mainzs gode, offensive kamp bør de tage med videre til denne kamp og give fansne den sidste underholdning for pengene. Mainz er gået over 2,5-linjen 19/29 gange denne sæson, mens Düsseldorf er gået over hele 21/29 gange. Over 2,5 mål til 1,69 hos Nordicbet er et forsøg værd

Borusssia Mönchengladbach – RB Leipzig

Kampen spilles lørdag den 20. april klokken 18:30. Se mere info i vores matchcenter

Gladbach spillede ude mod Hannover, i en kamp som undertegnede overværede på stadion. Det var en livlig første halvleg, med fine chancer til begge mandskaber, men dog med et fornuftigt overtag til Gladbach, som imponerede med deres overtag af fans på stadion på trods af udebane. Raffael blev enlige målscorer i kampen, men burde nok have scoret to mål, da han til sidst i kampen brændte en gigantisk chance. Hannover skiftede i anden halvleg over i en mere defensiv 4-5-1-formation, som Gladbach havde alt for svært ved at spille sig igennem. Lars Stindl trak en slem skade i det blot fem minut, og kombinationsmulighederne i angrebet blev også mindre i takt med dette. Pleá havde simpelthen ikke det tekniske niveau og overblikket til at skabe mulighederne for Gladbach i offensiven. Gladbach er nu kun et point efter Frankfurt og bør give alt, hvad de har for at nå den fjerdeplads som sikrer dem Champions League og en ganske godkendt sæson.

Leipzig tog hjemme i mod Wolfsburg, hvor de på sikker vis kørte en 2-0-sejr hjem. Yussuf Poulsen var desværre syg op til opgøret og måtte derfor skippe kampen. Leipzig ligger nu nummer tre med seks point mere end Frankfurt, så Champions League pladsen begynder at være i hus. Stabiliteten i Leipzigs spil for tiden er imponerende, og Gladbach kan få det svært i denne kamp.

Schalke 04 – TSG Hoffenheim

Kampen spilles lørdag den 20. april klokken 20:30. Se mere info i vores matchcenter

Schalke var en tur til Nürnberg, hvor de med lidt held formåede at hive et 1-1-resultat med hjem, hvilket betyder, Schalke nu er seks point fra stregen. Schalkes program er dog langt fra nemt, og de kan ikke være sikre på overlevelse. Hoffenheim (h), Dortmund (u), Augsburg (h), Leverkusen (u) og så en drabelig kamp hjemme mod Stuttgart i sidste runde. Den midlertidige træner Stevens har langt fra været en perfekt løsning, da de har set mindst lige så ringe ud. Bentaleb var tilbage i truppen, efter hans interne karantæne og fik 24 minutters spilletid.

Hoffenheim tog hjemme i mod et Hertha-mandskab, som i den grad slider i tingene for tiden. Efter forrige uges imponerende indsats ude mod Augsburg blev der fulgt op med en lige så imponerende indsats dog med mindre kynisme. Hoffenheim kunne tælle hele 30 forsøg i kampen, og en xG der sagde 3,43. Hvad næsten lige så imponerende er, at de holdte Hertha Berlin fra chancer, og Hertha fik kun 0,27 i xG. Alt i alt en flot 2-0-sejr til Hoffenheim, der fortsat skal kæmpe for at holde deres sjetteplads.

Hoffenheim vinder til odds 2,05 hos Bet365

Schalkes forfatning taget i betragtning samt Hoffenheims flotte spil på det seneste så ser jeg Schalke få en rigtig svær kamp hjemme mod Hoffenheim. Schalke har ikke de offensive ideer og den defensive kvalitet for tiden, og hvis Hoffenheim rammer niveauet fra sidste og forrige uge, så kan Schalke-fansene godt se deres hold få en stor afklapsning på trods af hjemmebanefordelen. 2,05 på Bet365 er et spil værd.

SC Freiburg – Borussia Dortmund

Kampen spilles søndag den 21. april klokken 15:30. Se mere info i vores matchcenter

Træner Christian Streich har de sidste to runder valgt at spille i en 3-5-2, muligvis fordi sæsonen så småt er ovre for Freiburg, så der kan eksperimenteres. Forskellen fra forrige kamp (5-0-nederlag til Mainz) og sidste kamp (2-1-nederlag til Werder BremeN) var, at de to unge Schlotterbeck-brødre fik lov at spille sammen i tremandskæden. Med en fornuftig succes, da de begge gør deres arbejde godt sammen med Heintz. Freiburg fik overladt for meget momentum til Werder på midtbanen, og derfor fik de også deres muligheder. Freiburg har mange skader og alle elleve kunne måske få genvalgt her - med undtagelse af en udskiftning på midten muligvis.

Dortmund spillede en ret underholdende kamp hjemme mod Mainz, som i den grad gav danskerholdet problemer. Onisiwo måtte se af sine afslutninger tage af på træværket, og derudover hev Bürki også en fantastisk kamp ud af ærmet og bør med distance kåres som kampens spiller. Ikke desto mindre fik Dortmund alle tre point, og de er fortsat kun et point bag Bayern. Dortmund har alt at spille for og skal bruge alle tre point, men de overbeviser dog på ingen måde, og jeg kan sagtens se dem få problemer mod Freiburg.

Begge hold scorer til odds 1,69 hos Bethard

Bethard tilbyder 1,69 på BHS, og det finder jeg ganske fornuftigt. Freiburg kommer sandsynligvis med deres 3-5-2-system igen med de to unge brødre, men også med en del mere offensiv kvalitet via det anderledes system. Dortmund har virkelig været ustabile defensivt, og det er svært at se dem holde nullet her. Freiburg DNB til odds 4,8 hos Unibet har også fristet, men jeg er for stor tilhænger af motivationsforskelle til at stikke ud.

Hertha Berlin – Hannover 96

Kampen spilles søndag den 21. april klokken 18:00. Se mere info i vores matchcenter

Største nyhed for Hertha er, at de har valgt at stoppe samarbejdet med træner Pal Dardai fra sommer af. Efter fire og et halvt år som cheftræner var tålmodigheden ikke lang oven på de seneste dårlige resultater. Dardai virker dog rimelig afklaret, og det er også besluttet, at han fortsætter i klubben som ungdomstræner. Hertha har da også tabt de seneste fem kampe og til tider set kvalitetsløse ud, men heldet har i den grad heller ikke været på deres side. Til denne kamp vil de være uden Grujic og Darida, men det er positivt, at Ibsevic og Duda vender tilbage.

Hannover er af undertegnede blev klassificeret som det absolutte dårligste hold i ligaen efter at have overværet dem på stadion. Sæsonen er opgivet, og det virker ikke til, de har nogen lyst til at få noget ud af den resterende del af sæsonen. Da de kom bagud 0-1 til Gladbach, valgte de blot at gå over i en endnu mere defensiv opstilling, hvilket gav en ide om, hvilken afmagt Hannover spiller med.

Hertha Berlin -1,0 til odds 1,93 hos Bethard

To holds sæsoner som begge er over, men med stor kvalitetsforskel. Hertha har truppen til at ligge højere end nuværende placering, og selvom xG ikke siger, de har underpræsteret, så mener jeg, at spillet har været til mere, men heldet ikke har været på deres side. Alene på baggrund af den manglende kvalitet fra Hannovers side, vil jeg gerne melde 1,93 på Hertha -1.0 op som et fornuftigt spil.

VfL Wolfsburg – Eintracht Frankfurt

Kampen spilles mandag den 22. april klokken 20:30. Se mere info i vores matchcenter

Wolfsburg tog en tur til Leipzig, hvor de fortjent tabte 2-0. De havde svært ved at bryde sig igennem Leipzigs meget organiserede defensiv og havde ikke løsningerne. Wolfsburg har dog stadig en del at spille for, da de stadig kan nå en EL-plads. Wolfsburg er i deres seneste fem hjemmekampe 3-1-1, og det virker til, at de generelt har fået bedre styr på, hvordan de skal angribe kampene på hjemmebane. Wolfsburg vil være uden deres dygtige målmand Koen Casteels resten af sæsonen.

Frankfurt løb "endelig" ind i noget uheld, da de tabte 1-3 hjemme til Augsburg. Fernandes fik sit andet gule kort i det 47. minut, og på det tidspunkt var de bagud 1-2 og fik svært ved at kæmpe sig tilbage. Det betyder, at de kun er et point foran Galdbach nu, og det bliver meget tæt om den sidste CL-plads. Frankfurt er formentlig stadig uden Sebastian Haller samt den nu karatæneramte Fernandes. Derudover har de også en EL-kamp torsdag hjemme mod Benfica, hvor de kommer til at kæmpe for videre avancement. 

Sidste rundes regnskab  

Spiltip i sidste artikel:                            
Antal og indsats: 2                                             
Overskud:  -0,1   
Tb%: 94,5      

Spilovervejelser i sidste uge:      
Antal og indsats: 2      
Overskud: -2,0      
Tb%: 0      

Samlet regnskab      

Spiltip i alt:        
Antal og indsats: 12     
Overskud: +2,3      
Tb%: 119,5    

Spilovervejelser i alt:     
Antal og indsats: 39      
Overskud: -8,9      
Tb%: 77,1